Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Romania Mea»Povesti de viata»Arta decorarii dulciurilor
    Povesti de viata

    Arta decorarii dulciurilor

    30 aprilie 2014Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Anul acesta, Sarbatorile Pascale au trecut foarte repede pentru ca le-am petrecut cu mare bucurie. Le-am asteptat cu mare nerabdare, preparand toate bunatatile necesare mesei de Pasti: oua rosii, cozonac, pasca, drob, friptura de miel, sarmalute, salata boeuf, dar si friptura de porc (pentru cei carora nu le place carnea de miel). Lumina Invierii Domnului am primit-o in suflet cu bunatate si smerenie si o vom pastra cu mare bucurie. Dar ceea ce m-a impresionat anul acesta a fost cadoul pe care l-am primit: bomboane de ciocolata.

    Probabil veti spune ca deja este un cliseu sa daruiesti si sa primesti bomboane de ciocolata, dar cele pe care le-am primit eu sunt deosebite, precum doar in reviste poti vedea. Sunt facute din adevarata ciocolata belgiana, decorate si pictate de mana si aranjate cu stil intr-o cutie eleganta. Cand am deschis cutia, mi-am spus: Aceasta este o arta! Se pare ca nu doar cei mici se bucura de bomboanele si ouale de ciocolata de Pasti, ci si cei mari. Uneori parca ne bucuram ceva mai mult decat cei mici, mai ales ca pe vremea noastra, cand eram noi de varsta lor, nu existau asa de multe sortimente, arome, culori, forme si modele.
    Pe mine ma fascineaza foarte tare aceasta arta a decorarii dulciurilor. Se pare ca e secreta, nici un maestru nu vrea sa-si divulge secretul, pentru a nu i se fura reteta. Dar am reusit sa culeg cateva ponturi de la „informatori”: e nevoie de multa indemanare, rabdare, creativitate, imaginatie si mult, mult spirit artistic, calitati pe care foarte putini oameni le detin.
    Imi placea foarte mult o emisiune celebra de la televizor, Ultimate cake-off, in care trei echipe de cofetari impreuna cu maestrul lor realizau cate un tort cu mai multe etaje, care mai de care mai colorate si mai elegante si somptuoase. Echipele treceau prin mai multe probe, iar in final, tortul castigator era servit la o nunta luxoasa, pe masura tortului. Blaturile erau realizate din cereale, pentru a putea sustine greutatea celorlalte straturi, dar sa nu va inchipuiti ca nu erau delicioase! Blatul trecea printr-o proba aparte, in care era punctat separat. Yummy, va puteti da seama ce delicioase erau!
    O alta emisiune, Regele cofetarilor, infatisa o familie de italieni care si-a deschis o afacere de familie – o cofetarie care realiza torturi tematice la comanda, in diferite forme. Salivam urmarind aceasta emisiune.
    Decorarea dulciurilor, din punctul meu de vedere, reprezinta o arta pe care doar maestrii o pot realiza, precum pictura sau sculptura. Dar, mai presus, gustul euforic al ciocolatei confera acestei „arte” un deliciu aparte, multa bucurie si incanta vazul si simturile oricarui pamantean. (Angelica Cioaca)
    {yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Romania_Mea/Articole/Arta_decorarii_dulciurilor/1]}

    www.europosud.ua/
    http://www.europosud.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleGhioceii, vestitorii primaverii
    Next Article Un miracol pentru piele, laptisorul de matca
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Manastirea Bujoreni – un loc de profunda tihna si rugaciune

    5 octombrie 2022

    Invie Traditia – proiectul national de salvare a mesterilor populari

    27 februarie 2022

    Pelerinaj timisorean

    22 februarie 2022
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Doar o saptamana pana la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2025

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.