Va trimit cateva fotografii facute in urma calatoriilor mele prin tara in acest an. Sunt fotografii de la salina din Turda, in care am fost in luna iunie; m-a surprins in mod placut ceea ce s-a construit … parca esti intr-un film SF, poate acesta este viitorul. Alte poze sunt din Hunedoara, Castelul Corvinilor, din pacate m-a dezamagit vizita mea acolo… arata neingrijit, parca celor care il au in folosinta nu le pasa deloc! Desi este mostenirea noastra, trecutul nostru! Zona Sibiului este insa extraordinara…
Lacul Cincis din apropierea Hunedoarei – o mare de apa, in care iti vine sa te arunci in mijlocul verii: pajisti inverzite, apa curata, liniste… din pacate deranjante sunt mizeriile aruncate de semenii nostri…
Sibiul – in alte instantanee, vechiul se imbina cu noul… cladiri de sute de ani, ingrijite, fiecare constructie din Centrul Istoric respecta un anumit proiect, nu esti socat de amalganul de culori si stiluri ca in alte orase. Nu este de mirare ca a fost capitala europeana.
Muzeul Satului din Sibiu – iti trebuie o zi intreaga ca sa poti explora toate casutele din cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, pentru copii e un vis, jocurile ca „v-ati ascunselea” sunt la rang mare acolo… te simti ca in copilarie, in vacanta la bunici, cand ti se infatiseaza in fata ochilor blidele din care stramosii nostri se infruptau cu mamaliga sau covoarele tesute manual.
Alte calatorii – in Alba Iulia – un oras aerisit, nu asa de circulat ca si Sibiul, Clujul, Timisoara… in anumite privinte cred ca le depaseste pe celelalte orase in frumusete, este simplu, poate tocmai in asta consta splendoarea lui. O plimbare pe la Cetatea Alba Carolina iti da senzatia ca traiesti acum 100 de ani. M-a socat temnita in care erau schingiuiti oamenii, parca le auzeam tipetele, copiii se delectau insa cu poneii si caii care se puteau inchiria contra cost.
Iasiul – un popas spre Sfintele Moaste ale Sfintei Parascheva. Prea putin l-am vizitat, din pacate, acolo mi-am intins eu muschii in cele 28 de ore cat am stat la coada care ducea spre racla, dar am tras cu ochiul insa la arhitectura orasului, e deosebit de restul, toate sunt unice.
Am mai dat cate o fuga la Ocna Sibiului, anul acesta a fost in lucru, printre mormane de pamant am intrat si eu in apa sarata, adanca de 15 metri, desi nu stiu deloc sa inot. Ce senzatii! Atunci m-am decis ca trebuie sa iau niste lectii de inot ca la anul sa ma pot balaci in mare fara griji.
E doar inceputul peregrinarilor mele. Romania este asa de frumoasa, incat merita orice sacrificiu ca sa ii poti admira frumusetea… Visez deja la Transfagarasan si imprejurimile lui. Abia astept sa vina luna mai, ca sa ne avantam spre varfurile inalte – Balea Lac, zona Brasovului, Maramuresul in timpul Sarbatorilor de Iarna, si multe altele… doar sanatosi sa fim si ceva banuti pentru cazare si benzina sa avem. (Lucia Clepce)
{yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Romania_Mea/Articole/Vacanta_in_Romania/1]}