Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Sanatate si Frumusete»Remedii Naturale»Rubarba, planta care protejeaza impotriva cancerului
    Remedii Naturale

    Rubarba, planta care protejeaza impotriva cancerului

    18 ianuarie 2016Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Cunoscuta inca din Antichitate drept element de baza pentru multe tratamente naturale, aceasta planta are numeroase beneficii pentru organism si contine vitamine, minerale si antioxidanti puternici. Reventul sau rubarba este o planta ierboasa perena, inalta de 1-2 m. In pamant poseda un rizom dezvoltat si numeroase radacini carnoase, lungi, galben-portocalii la interior. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic, care poate provoca moartea. In medicina populara se folosesc petiolurile si rizomii. Pentru preparatele culinare, de la rubarba se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara.

    Desi este o leguma, a fost catalogata drept fruct in Statele Unite ale Americii in 1947 in scopuri economice. Asemanatoare cu tijele de telina, insa de culoare roz, este consumata in principal in deserturi sau pentru acrirea ciorbelor, desi poate fi folosita fara probleme si cruda. Cu un continut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier si fosfor, rubarba are, pe langa calitatile culinare, importante proprietati curative. Substantele active din rubarba ajuta la intarirea sistemului imunitar si prevenirea infectiilor. O cana plina de cuburi de rubarba furnizeaza 1/3 din doza zilnica recomandata de vitamina K. Unele studii subliniaza faptul ca vitamina K ajuta la mentinerea oaselor puternice in cazul oamenilor varstnici. Rubarba este o sursa excelenta de vitamina C, care este un nutrient important pentru sistemul imunitar. Contine fibre alimentare care ajuta la reglarea sistemului digestiv. Este si o sursa importanta de calciu, care este esentiala pentru oase si dinti puternici. Mai mult decat atat, rubarba este saraca in calorii – are doar 16 Kcal la 100 g, contribuind la reglarea greutatii corporale. Compusii care confera rubarbei culoarea intensa sunt antioxidantii puternici care imbunatatesc sanatatea si previn imbolnavirile.
    Acestea sunt afectiunile pe care medicina naturala le previne si trateaza cu rubarba:
    1. Previne cancerul. Licopenul si antocianinele, antioxidantii foarte puternici care se gasesc in rubarba, au proprietati anticancer care reduc riscul de dezvoltare anormala a celulelor. De asemenea, rubarba este recomandata in protectia anticanceroasa a sistemului digestiv si a plamanilor. In plus, luteina neutralizeaza radicalii liberi, care sunt periculosi si pot duce la aparitia cancerului.
    2. Protejeaza ficatul. Studiile au aratat ca persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar functiile hepatice li s-au imbunatatit. Potrivit cercetarilor, rubarba este un bun tonic si regenerator al celulelor hepatice. Rubarba reduce inflamatiile ficatului, fiind astfel ideala pentru persoanele care sufera de hepatita.
    3. Reduce colesterolul rau. Consumul de rubarba proaspata este indicat persoanelor care sufera de hipercolesterolemie (colesterol mare). Un studiu efectuat pe 10 pacienti cu colesterol ridicat a aratat ca tulpinile de rubarba consumate zilnic, timp de patru saptamani, pot scadea colesterolul total cu 8%, iar colesterolul LDL (colesterolul rau) cu 9%.
    4. Scade tensiunea arteriala. Rubarba este saraca in sare si grasimi saturate, fiind recomandata in prevenirea afectiunilor cardiace. Aceasta are efect reglator asupra tensiunii arteriale.
    5. Previne diabetul. Planta este bogata in vitamina K, care previne diabetul. Aceasta vitamina, extrem de importanta pentru organismul uman, reduce rezistenta organismului la insulina, ceea ce previne diabetul, in special in randul barbatilor.
    6. Are grija de sanatatea pielii si a ochilor. Rubarba este o sursa importanta de luteina, un compus natural cu o serie de beneficii pentru organismul uman. Alimentele bogate in luteina imbunatatesc sanatatea pielii si a ochilor. Ochii si pielea sunt singurele organe ale corpului care sunt expuse la factorii din mediul inconjurator.
    Contraindicatii: Rubarba nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni precum guta, reumatism sau epilepsie.

    Sursa: Antena Satelor

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticlePETstele, o realitate
    Next Article Concurs special Dacic Cool – 18 ianuarie 2016
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    5 iulie 2025

    MedLife aduce la Sibiu experti din tara si din strainatate pentru a dezbate cele mai noi tehnici abordate in chirurgia robotica urologica

    22 mai 2025

    MedLife isi consolideaza pozitia pe segmentul de chirurgie robotica prin introducerea robotului Rosa, specializat in ortopedie

    6 februarie 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.