Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Reteta moldoveneasca: Dresala
    Arta culinara

    Reteta moldoveneasca: Dresala

    27 iulie 2013Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Dresala. Reteta Dresala provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Dresala, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

    Ingrediente: 1,5-2 kg cartofi, 2-3 morcovi mari, 2-3 cepe mari, 1-2 ardei grasi (optional), 300-500 g smantana, 3 linguri ulei, 2 oua, 1-2 litri lapte batut (cel mai bun e laptele acru facut in casa, chisleagul), 1 legatura leustean,  fidea (optional), sare, piper.
    Modul de preparare: Se curata cartofii si se taie cuburi. Se curata morcovii si se dau prin razatoare, cepele se curata si se taie cubulete sau pestisori, iar ardeii se taie cubulete mici.
    Intr-o oala mare se calesc, in ulei, ceapa si morcovii. Cand acestea s-au inmuiat usor, se adauga ardeii grasi si cartofii taiati cubulete.
    Se mai lasa 2-3 minute, timp in care se invarteste oala pentru a nu se prinde si se adauga apa cat sa le cuprinda, cu 3 degete mai sus. Daca vrem ca dresala sa iasa mai subtire, se adauga mai multa apa. Cand cartofii sunt fierti, se adauga fideaua, nu foarte multa, si se mai lasa oala pe foc 7-8 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cele doua oua cu smantana si laptele batut si se adauga peste zeama de legume. Se toaca marunt o legatura de leustean si se presara deasupra (leusteanul este ingredientul secret al acestui fel de mancare).
    Dresala se serveste rece sau foarte putin incalzita, cu ceapa, si, cel mai bine, merge cu ceapa verde sau rosie.
    Reteta de Dresala este simpla si nu contine cantitati exacte de ingrediente; daca va place o ciorba mai groasa, se folosesc mai multi cartofi, daca va place mai clara, se scot 2-3 cartofi din ingrediente, astfel incat rezultatul final sa fie pe placul vostru.
    Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

    http://www.europosud.ua/
    europosud.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleVara, anotimpul meu preferat
    Next Article Romania pensiilor mici
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Prelegere si demonstratie live de Guqin chinezesc, la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Arta crestinilor orientali, de la Eufrat la Nil, conferinta la MNAR

    Sarbatoarea Gusturi si Traditii din Saliste, satul Vale, 15 iunie 2025

    TIBCO & Antique Market 2025 – O calatorie prin stil, traditie si valoare

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.