Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Savureaza ardeleneste ciorba de pui cu rantas!
    Arta culinara

    Savureaza ardeleneste ciorba de pui cu rantas!

    22 decembrie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Daca esti genul care abia asteapta sa descopere retete noi, avem o veste buna pentru tine! Iar daca abilitatile tale in bucatarie nu dau lumea pe spate, nu-ti face griji, reteta de astazi este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. Si vine taman din nordul tarii. Asadar, pregateste-te pentru un festin pe indelete, cu arome intense si belsug in farfurie.

    Ciorba crema de pui cu smantana si legume
    Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, ti-a pregatit o reteta imbunatatita, pe care trebuie sa o incerci si de care cu siguranta o sa te indragostesti. Reteta de azi e in ton cu zilele mohorate si, mai mult, poate fi chiar pe lista delicateselor cu care ii rasfeti pe cei dragi de sarbatori.

    Ce ingrediente trebuie sa pregatesti?
    Ai nevoie de: aproximativ 1 kg piept de pui sau, la alegere, pulpe de pui dezosate si fara piele. Daca faci ciorba cu piept de pui, aceasta va avea un continut caloric mai mic. Asadar, tu decizi. Pe langa carnea de pui, mai ai nevoie de 2 cepe generoase, 3-4 morcovi nici prea mici, nici prea mari si o telina de marime medie. Condimentul de baza in aceasta ciorba crema este Vegeta Gust de Gaina. Trebuie sa nu-ti lipseasca din bucatarie pentru ca doar asa vei da frau liber adevaratului gust autentic de gaina in ciorba ta. Si sa nu uitam de cele 500 g smantana, grasa si cremoasa.

    Dezlantuie aromele din bucatarie!
    Taie ceapa cubulete, carnea de pui la fel, iar morcovii si telina, da-i prin razatoare si pastreaza-i la indemana. Ceapa se caleste superficial, se adauga apoi carnea de pui pentru a o rumeni. Condimenteaza din belsug carnea de pui cu Vegeta Gust de Gaina si lasa sa se rumeneasca pentru aproximativ 5-10 minute. Adauga treptat o parte din legumele razuite si lasa-le sa se caleasca alaturi de pui si ceapa. Dupa ce intreaga compozitie este usor calita, adauga apa, cam intr-o cantitate similara cu cata ciorba vrei sa iasa. Ciorba trebuie sa fiarba pana cand carnea de pui este complet gatita.
    Intr-un castron separat vei pregati un rantas ardelenesc: amesteca o lingurita de faina cu apa, pana omogenizezi compozitia si devine mai mult lichida decat solida. Adaugi smantana deasupra si iarasi amesteci, pana la omogenizare. Apoi torni tot acest amestec in zeama si lasi la foc mic aproximativ 10 minute. La final, poti adauga tarhon si patrunjel tocat, dupa gust. Dar musai. Voila, cum zice ardeleanul, ciorba crema este gata de savurat! Pofta buna!

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleLiliana Turoiu, presedintele Institutului Cultural Roman: „La ICR, 2018 va fi un an plin de momente notabile”
    Next Article Atunci cand ai frigiderul gol si esti in pana de idei
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Opere in prim plan, prezentari de tip conferinta in Galeria de Arta Europeana a MNAR

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.