In cadrul unei ceremonii fastuoase, la care au participat academicieni, ministri, europarlamentari, oficialitati locale si alte personalitati ale vietii publice, doamna Bibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni, producatorul magiunului de prune Topoloveni, a fost desemnata Cetatean de onoare al judetului Arges. Conferirea titlului a avut loc in cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Argesului si Muscelului, organizate la Muzeul Golesti, si vine ca o recunoastere a meritelor doamnei Stanciulov ca femeie de afaceri pentru promovarea Argesului si a Romaniei peste hotare prin Magiunul de prune Topoloveni.
Multumind pentru faptul ca i-a fost acordata aceasta inalta distinctie, doamna Bibiana Stanciulov a declarat ca isi doreste ca tinerii sa ramana in Romania, asa cum Magiunul de prune Topoloveni ramane in borcan atunci cand il intorci cu gura in jos. Viitorul Romaniei depinde de tineri – este datoria noastra sa le oferim sansa sa se dezvolte in Romania. Magiunul de prune Topoloveni a calatorit anul acesta din Coreea de Sud la Oslo, de la Moscova la Zurich, din Berlin in Podgorica, insa nu si-a pierdut identitatea de produs unic, traditional romanesc; peste tot ne-am laudat cu reteta care dateaza din 1914 si care face cinste gastronomiei romanesti, a adaugat dna Stanciulov.
Acest titlu incununeaza un an important pentru magiunul de prune Topoloveni, care a intrat in al 100-lea an de existenta a retetei. In fiecare luna din ultimul an, compania Sonimpex Topoloveni a pregatit cate un eveniment pentru consumatori, de la degustarile peste hotare si prezentarea magiunului de prune la diferite evenimente culinare pana la sprijinirea unor evenimente organizate in tara, premierea unor copii talentati si a unor copii din familii nevoiase, precum si organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 de lei.
Cei 100 de ani de reteta a magiunului de Topoloveni vor fi celebrati, de asemenea, la Ziua Portilor Deschise, eveniment care va avea loc la Fabrica de magiun Topoloveni pe 11 septembrie.