Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Timp Liber»Spectacole, filme, emisiuni»O emisiune extrem de interesanta si utila la Medika TV – Ce mancam in realitate?
    Spectacole, filme, emisiuni

    O emisiune extrem de interesanta si utila la Medika TV – Ce mancam in realitate?

    8 noiembrie 2019Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Toata lumea este interesata de o alimentatie cat mai sanatoasa, mai ales acum, cand alimentele pe care le cumparam contin o serie de substante nocive care provin din poluarea mediului exterior, din pesticide si ierbicide, din ingrasamintele utilizate in agricultura. Mai mult, conservantii, antibioticele si aditivii alimentari sunt ingrediente aproape omniprezente in produsele pe care le cumparam de la supermarket sau chiar din piata…

    Prin urmare, este foarte justificat sa ne punem intrebarea: Cum sa alegem alimentele astfel incat sa fim absolut siguri ca ele nu ne afecteaza sanatatea? La ce anume trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam un aliment? Ce anume trebuie sa stim?
    Emisiunea Ce mancam in realitate? (titlul original, What’s Really in Our Food?), difuzata pe Medika TV, priveste cu mare atentie, in detaliu, alimentele noastre de zi de zi, venind, in plus, cu parerea avizata a unor specialisti, precum si cu explicatii stiintifice referitoare la nutritie. Realizatorii emisiunii se intereseaza despre locul exact din care provin alimentele care ajung, in final, in magazinele noastre, despre modul in care sunt preparate si pastrate, demitizand unele impresii generale pe care le avem (care, de multe ori, nu au legatura cu realitatea), testand ingredientele si traducand in limbajul omului obisnuit toti termenii intalniti pe etichete. Intr-­un cuvant, ideea fundamentala a acestui interesant serial ar putea fi rezumată cam asa: Daca noi, oamenii, suntem ceea ce mancam, asa cum se spune, atunci trebuie sa stim exact ce mancam!
    Aceasta emisiune TV investigheaza alimentele de baza, cele pe care le consumam in mod obisnuit, fara a ne gandi prea mult la ce anume contin sau la modul in care sunt obtinute. In general, ne bazam pe ideea ca ele sunt verificate riguros in prealabil, deci nu au cum sa ne faca rau.
    Fiecare episod al acestui serial investigheaza cate un aliment. Se pun intrebari de genul: Ce anume ne da cel mai mare beneficiu nutritional? Exista vreun risc pentru sanatate? Ce inseamna „prea mult” din alimentul respectiv? Serialul ofera, la urma urmelor, un veritabil ghid referitor la ce anume ar trebui sa consumam pentru a ne imbunatati performantele fizice si mentale, precum si la ce anume ar trebui sa evitam, de la pesticide si paraziti pana la reziduuri din materiale plastice. In fiecare episod sunt invitati sa-­si expuna parerile despre procesele prin care se obtin alimentele care ajung pe masa noastra atat experti internationali in alimentatie, medici reputati si oameni de stiinta, cat si nutritionisti.
    Aceasta emisiune, care ar trebui sa suscite interesul fiecaruia dintre noi, este produsa de BBC si este prezentata cu stil, in ritm vioi, de catre Petra Bagust si Carolyn Robinson.
    Intr-unul dintre episoadele difuzate, realizatorii investigheaza, de pilda, carnea de miel. Consumul acesteia a scazut in ultimele decenii, spre diferenta de consumul carnii de porc, de vita si de pui, care a crescut intr-un ritm rapid. Dar oare de ce o prefera oamenii din ce in ce mai putin? S-ar parea ca unul dintre motive este pretul mai ridicat, dar adevarata explicatie este faptul ca traditia mancarii din carne de miel se pierde treptat.
    Aflam si despre modul in care trebuie sa alegem carnea din miel din magazin. Cu cat aceasta este mai roz, cu atat mielul e mai tanar (1-2 ani), cu cat e mai rosie, cu atat mielul e mai apropiat de berbec, adica a fost sacrificat dupa varsta de 2 ani. Fragezimea acestei carni depinde de intervalul de timp care trece de la momentul sacrificarii pana la momentul vanzarii.
    In ceea ce priveste calitatile nutritionale, carnea de miel contine suficiente proteine, chiar daca mai putine decat alte tipuri de carne, si mult fier, atat de necesar organismului. De asemenea, procentul de grasime este important, caci grasimea, chiar daca nu este atat de benefica pentru sanatate, este esentiala pentru evidentierea aromelor celorlalte ingrediente culinare utilizate atunci cand gatim o mancare. Desigur, primim sfaturi si in legatura cu modul in care trebuie gatita carnea de miel, caci aceasta are arome diferite in functie de timpul petrecut in cuptor sau in tigaie. In plus, participam, in cadrul acestui episod, si la o adevarata lectie de gatit carnea de miel.
    Intr-un cuvant, merita din plin sa urmariti acest serial deosebit de interesant si util, care este difuzat pe Medika TV in fiecare zi, de luni pana vineri!

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleConcurs special Dacic Cool – 08 noiembrie 2019
    Next Article Saptamana Filmului Maghiar, la Bucuresti
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    7 iulie 2025

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    3 iulie 2025

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Fii acolo unde se decide viitorul industriei frumusetii!

    1 iulie 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Fii acolo unde se decide viitorul industriei frumusetii!

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.