Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Sanatate si Frumusete»Remedii Naturale»O noua reteta pentru ciocuri pe coloana
    Remedii Naturale

    O noua reteta pentru ciocuri pe coloana

    6 iulie 2013Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Multe persoane sufera de depuneri de calciu – se numesc osteofite (ciocuri de papagal). Osteofitele apar pe coloana vertebrala, la nivelul articulatiilor genunchiului, al articulatiei soldului, la coate, umeri si degete. Multa lume crede ca montul reprezinta un os sau un cartilaj nou-aparut. In realitate, monturile reprezinta proeminenta capului metatarsian prin deplasarea sa mediala catre interiorul piciorului – iarhalucele („degetul mare”) se deplaseaza catre degetele vecine, pe care le impinge si le deformeaza progresiv.

    Fasceita plantara este o afectiune care se manifesta prin aparitia durerii la nivelul ambelor calcaie. Fasceita plantara inseamna inflamatia fasciei plantare. Simptomele date de aceasta afectiune va pot afecta sau nu activitatile fizice. Se poate pune gheata pe locul afectat, de trei ori, pana durerea acuta trece. Daca aceste boli nu trec cu tratament naturist, trebuie sa recurgeti la operatie.
    Va prezint acum un nou unguent pentru pinteni, ciocuri pe coloana, monturi, fasceita plantara, lumbago, artroza, spondiloza si reumatism.
    Ingredientele si cantitatile necesare sunt urmatoarele:
    Ardei iute rosu: 1 bucata mica, dupa preferinte.
    Castan salbatic: 1 frunza, 1 samanta.
    Cimbrisor: partea aeriana, 1 lingurita
    Cimbru de gradina: partea aeriana, 1 lingurita.
    Coada soricelului: flori, 1 lingurita.
    Cretusca: partea aeriana, flori, 1 lingurita.
    Cuisoare: 1 lingurita.
    Dafin: frunze, 2 lingurita.
    Galbenele: flori, 1 lingurita.
    Ghimbir: radacina, 1 lingurita.
    Hrean: radacina rasa, cu coaja cu tot, 3 linguri.
    Iedera: frunze, 1 lingurita.
    Ienupar: fructe, 1-2 lingurite.
    Laptele cainelui: partea aeriana, 1 lingurita.
    Maghiran: frunze, 1 lingurita.
    Marul lupului: frunze, 1-2 lingurite.
    Menta: frunze, 1 lingurita.
    Muguri de pin: 1 lingurita.
    Nuc: frunze, 1 lingurita.
    Obligeana: radacina, 1 lingurita.
    Pedicuta: partea aeriana, 1 lingurita.
    Pelin alb: partea aeriana, 1 lingurita.
    Rozmarin: frunze, 1 lingurita.
    Salvie: frunze si flori, 1 lingurita.
    Sanziene: partea aeriana, 3-4 linguri.
    Scortisoara: 1 lingurita.
    Sovarv: partea aeriana, 1 lingurita.
    Spanz: frunze, 1 lingurita.
    Tataneasa: radacina, 2 lingurite.
    Tuia: frunze, 1 lingurita.
    Urzica vie: frunze, 1 lingura.
    Usturoi: 3-4 catei.
    Vita-de-vie: frunze, 1 lingurita.
    Modul de preparare:
    Toate plantele se fierb intr-o baza de unguent. Eu folosesc unt si ulei de masline. Se topeste untul si se fierb plantele in el pana sfaraie, apoi se iau de pe foc. Preparatul se incalzeste zilnic, pana la topire. Dupa 2-3 zile, se adauga uleiul de masline. Se mai lasa preparatul la macerat, dar se topeste in continuare, zilnic. Dupa 1- 2 saptamani, se strecoara si se adauga la crema topita gelatina pregatit in prealabil. In apa in care se prepara gelatina se fierbe in prealabil amestecul de plante, se strecoara, se lasa la racit si se inglobeaza in gelatina, se amesteca bine, ca sa nu faca cocoloase. Se lasa gelatina sa se intareasca.
    Dupa intarire, se incalzeste la bain-marie pana se topeste gelatina (curge), apoi se amesteca cu crema de baza topita. Se poate pune gelatina in frigider, ca sa se intareasca, in timpul verii. Se poate adauga la acest unguent propolis. In acest caz, dupa ce s-a strecurat crema de baza (de plante), se fierbe in crema de baza propolisul, se strecoara si se adauga gelatina pregatita dinainte. Se pot adauga vitamine (vitamina A, vitamina E), se pot adauga uleiuri volatile (menta, eucalipt, lavanda, rozmarin). Se amesteca bine. Fiind inca la cald, in stare lichida, se toarna in recipiente corespunzatoare, apoi se eticheteza.
    Plantele importante din acest unguent sunt sanzienele, tataneasa, hreanul, usturoiul, marul lupului, maghiranul, dafinul si cretusca. Acest unguent poate fi preparat doar din aceste plante.
    Gelatina se prepara in felul urmator: Separat, intr-o cana de portelan, se pun 10 g de gelatina alimentara (din comert), peste ea se toarna 100 ml apa calduta, se amesteca continuu si se lasa vreo 20 de minute, pana se intareste. In prealabil, in apa se poate fierbe amestecul de plante, se strecoara, se lasa la racit, apoi se amesteca cu gelatina. Se amesteca incontinuu, ca sa fie omogen.
    Nu am trecut cantitatea de unt, caci trebuie mult – eu la acest amestec de plante am folosit cca 2 kg de unt 82% continut de grasime. Ulei de masline se poate pune 50-100 ml sau chiar mai mult. Eu mai pun unt de cacao si unt de shea. Pe acestea le topesc separat si le amestec cu crema de baza. Se mai poate adauga ceara de albine. La aceasta cantitate de unguent (crema de baza) se pot pune si 100-150 g de propolis brut – depinde de preferintele fiecaruia. La 500-1.000 g crema de baza, eu pun 2 linguri de propolis brut. Propolisul brut se fierbe in crema de baza cca 10 minute, se lasa sa se decanteze, apoi se strecoara. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
    Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com

    www.avtokum.com/
    sunglass4you.com.ua

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleRomania, stat de drept?
    Next Article Grasimi bune si mai putin bune
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    MedLife aduce la Sibiu experti din tara si din strainatate pentru a dezbate cele mai noi tehnici abordate in chirurgia robotica urologica

    22 mai 2025

    MedLife isi consolideaza pozitia pe segmentul de chirurgie robotica prin introducerea robotului Rosa, specializat in ortopedie

    6 februarie 2025

    10 sfaturi pentru a avea o piele stralucitoare

    20 noiembrie 2022
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Prelegere si demonstratie live de Guqin chinezesc, la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Arta crestinilor orientali, de la Eufrat la Nil, conferinta la MNAR

    Sarbatoarea Gusturi si Traditii din Saliste, satul Vale, 15 iunie 2025

    TIBCO & Antique Market 2025 – O calatorie prin stil, traditie si valoare

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.