Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac
    Arta culinara

    Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac

    11 noiembrie 2014Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Sarmale in dovleac. Reteta olteneasca Sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarmale in dovleac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

    Ingrediente: 1 dovleac, 2 carnaciori semiafumati, 300 g costita afumata sau kaizer, 500 g carne, trecuta prin masina de tocat (3/4 porc si 1/4 vita), 100 g orez cu bob rotund, 1 punga de malai, 3 cepe, bulion, sare, piper, frunze de dafin, cimbru.
    Mod de preparare: Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul si condimentele.
    Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit, se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza.
    Se asaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora. Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se asaza sarmalele in dovleac, iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.
    Dovleacul se asaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
    Mod de servire: Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai.
    Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie – noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleIn Parcul Astra din Sibiu
    Next Article Din maretiile tarii: Canionul Tamina din Piatra Mare
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Un nou concept, o scena dedicata frumusetii in toate formele ei

    O noua conferinta din programul Conferintele muzicale la MNAR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.