Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Traditii»Legende, datini si obiceiuri»Colaceii pentru colindatori
    Legende, datini si obiceiuri

    Colaceii pentru colindatori

    30 decembrie 2014Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Colaceii pentru colindatori se prepara in perioada sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Anul Nou sau de Craciun.
    Aluatul colaceilor se prepara din aluat dospit din faina alba de cea mai buna calitate, zahar, apa si drojdie.

    Colaceii pentru colindatori – reteta
    Ingrediente: 700 ml apa calda, 1 kg faina alba calitate superioara Gold Maya BL00, 2 linguri drojdie uscata, 1 linguri sare, 1 lingura zahar, 3-4 linguri cu ulei de floarea soarelui
    Mod de preparare: Aluatul de colacei este aproximativ la fel ca si la aluatul de paine (doar putin mai tare). Se pregateste mai intai maiaua, in felul urmator: in apa calda se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si 4-5 linguri de faina Gold Maya. Se lasa 10-15 minute sa faca spuma si sa fermenteze. Dupa acest timp se pune uleiul si sarea, apoi se amesteca bine. Se pune restul de faina si se framanta aluatul bine. Se scoate apoi pe masa si se continua framantarea inca 10-15 minute, adaugand faina daca este nevoie, pana ce aluatul devine cat mai ferm si nelipicios (este gata atunci cand nu se mai lipeste de masa sau de mana). Se lasa la crescut si odihnit aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, se incepe modelarea colaceilor in felul urmator: din aluat se taie bucati de aluat cam de marimea unui pumn mai mic; fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei baghete subtiri, uniforme, de aproximativ 65 cm-1 metru, de grosimea unui deget, uniforma.
    Pentru colaceii preparati pentru colindatori, fiecare bagheta se poate impleti ca o codita, in 2, 3 sau 4, apoi se prind marginile realizand colacelul in forma de cerc. Se pun in tavi unse cu putin ulei si se lasa 10-15 minute la crescut.
    Se coc timp de 30 de minute la 200 grade. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu putin ulei, pentru luciu.
    Campania de comunicare online Cultura si tainele painii este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada iunie 2014 – mai 2015. Printre partenerii media, se numara si revista noastra, Dacic Cool.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleReculegere pe Muntele Magura
    Next Article De la cititori: 28 de alifii si unguente
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Faclii ale neamului – Sfintii Cuviosi Ioan Casian si Gherman

    2 martie 2018

    Sfantul Mucenic Trifon

    1 februarie 2018

    Schimbarea la Fata a Domnului (Obrejenia)

    6 august 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.